ZIEKTEKOSTENVERZEKERING OPZEGGEN

Opzeggen

Ziektekostenverzekering 2020 opzeggen

billionphotos 804369Ga je je ziektekostenverzekering opzeggen? Waar moet je op letten als je je ziektekostenverzekering opzegt? Normaal kan opzeggen alleen per 31 december. Bekijk de uitzonderingen op de opzegregels onder aan deze pagina. Het is belangrijk dat je goed verzekerd bent tegen ziektekosten. Je bent dat zelfs verplicht als je in Nederland woont en/of werkt. Let goed op als je je ziektekostenverzekering opzegt. En meld je aan bij een andere ziektekostenverzekering. 

Overstapservice om ziektekostenverzekering 2020 op te zeggen

Het gemakkelijkst is het om gebruik te maken van de overstapservice. Meld je je voor 31 december middernacht aan bij een nieuwe ziektekostenverzekeraar? Dan zegt deze automatisch je oude ziektekostenverzekering op. 

Zoekt u een nieuwe ziektekostenverzekering?

Maak dat hier een uitgebreide vergelijking en sluit meteen af. Je oude ziektekostenverzekering wordt dan opgezegd. 

Categorie:

Ziektekostenverzekering 2020 opzeggen

Uitzonderingen opzeggen ziektekostenverzekering

Er zijn een aantal gevallen waarbij u tussentijds uw ziektekostenverzekering kunt opzeggen. U hoeft dan niet te wachten tot 31 december 2019. Kijk eens naar de volgende 4 uitzonderingen. 

1. Ziektekostenverzekering opzeggen bij Baanverandering

Bij baanverandering kan het zijn dat u geen recht meer heeft op deelname aan een collectiviteit. Dan vervalt uw korting. Maar als u in uw nieuwe baan aanspraak kunt maken op collectiviteitskorting via een werkgeverscollectiviteit dan mag u tussentijds overstappen. 

2. Ziektekostenverzekering opzeggen bij verzelfstandiging

Als kinderen meeverzekerd zijn met hun ouders en zich zelfstandig willen gaan verzekeren dan mag dat tussentijds. Bijvoorbeeld als ze 18 jaar worden of het huis uit gaan. Ook bij echtscheiding kan het zijn dat een verzekerde verzelfstandigt van de verzekeringsnemer. ook dan is tussentijds opzeggen van uw ziektekostenverzekering mogelijk.

3. Ziektekostenverzekering opzeggen bij vertrek naar het buitenland

Als u geen recht meer heeft op deelnemen aan de basisverzekering door vertrek naar het buitenland mag u tussentijds uw ziektekostenverzekering opzeggen. 

4. Ziektekostenverzekering opzeggen als u het leger in gaat

Het leger heeft een speciale ziektekostenregeling. Mocht u het leger in gaan kunt u tussentijds uw eigen ziektekostenverzekering opzeggen.